16 Ağustos 2013

Zamazingo Çin'de de Olsa Alınız: Uzakdoğu'dan Online Alışveriş

''Zamazingo:Adı hatırlanmayan veya söylenmek istenmeyen ufak ve değersiz bir şeyi anlatmak için kullanılan bir söz, zırıltı.(TDK,2013)''


Yıllardır kalitesiz,ucuz,çin malı diye diye bi köşeye attık türlü türlü zamazingoları.Kim derdi çekik gözlüm,kısa boylum,uzak doğulum güzel zamazingolar da yapacak,taa oralardan bize tek tıkla kapımıza kadar gönderecek..

Her ne kadar zamazingo kelime anlamı olarak değersiz olsa da uzak doğulu kardeşlerimiz bize değerli zamazingolar da sağlayabiliyor.Önereceğim sitelerde düşünüp düşünemeyeceğiniz tonla şey var.

Şu ana kadar alışveriş yaptığım,sorun yaşamadığım,güvenebileceğim siteleri sizlerle paylaşmak isterim..

1.Dealextreme














Belki de önereceğim sitelerin arasında en popüler olanı ve benim de en çok alışveriş yaptıklarımdan.Telefon,tablet aksesuarlarını ve kılıflarını tavsiye edebilirim.''$2 Gadgets'' sekmesinde ufak ama işe yarayan şeylere ulaşabilirsiniz.

Ödeme:Paypal ve kredi kartı seçenekleri mevcut.

Kargo:3 çeşit kargolama imkanı sunar.SuperSaver seçeneğinde kargonuz belli bir kayıt altında değildir,güvensizdir,gelmesi çok uzun süre alabilir ama ücretsizdir,tavsiye etmem.''Standart'' seçeneği ile size takip kodu verilir ve kargonuz ülkelerin ulusal postaları ile taşınır ve TR'de PTT tarafından teslim edilir,güvenilirdir,teslim süresi ortalama 1-4 hafta arasında değişebilir.Ben hep ''standart'' seçeneğini kullandım ve 1 haftada gelen de oldu 20 günde gelen de.''Standart''seçeneği 15$'dan altında sipariş verdiyseniz 1.7$,üstünde verdiyseniz ücretsiz.Son olarak bir de en pahalı olan ''expedited'' seçeneği var,kargonuz özel kargolar tarafından teslim ediliyor.Teslim süresi 1 haftadan az ama bu seçeneği seçerek 25-30$ kargo parası vermenizi tavsiye etmem,standart da işinizi görür.

Ne alırsanız alın gerçekten paketleme konusunda çok iyiler.En son iPod Touch cam ekran siparişi vermiştim,büyük süngerin içine koymuşlar,kırılmadan bana ulaştı.

Ürün sayfalarında ürünün kaç günde temin edileceğine dair dispatch bölümü yer alır.
Örneğin:Ships within 7-10 bussiness days yazan ürünün kargolaya verilmesi 10 iş gününü bulabilir.Eğer ki birden fazla ürün aldıysanız ve temin süreleri farklıysa bazen kargolamaları ayrı ayrı yapabiliyorlar,buna dikkat edin.

2.Focalprice












Dealextreme ile kardeş site diyebiliriz.Birinde bulamadığını diğerinde bulabilir veya birinde benzer ürünü daha ucuza bulabilirsiniz.Sistem olarak ve sattıkları ürünler olarak çok benzerler.

Ödeme:Paypal ve kredi kartı

Kargo:Dealextreme ile aynı kargo seçenekleri var.Ancak takip kodlu standart seçeneği seçecekseniz bu sefer 20$ ve üstü alışveriş yapmanız gerekiyor.Altındaysa yine 1.7$ a takipli olarak seçebiliyorsunuz.Dealextreme'deki ''expedited'' yerine burada ''express'' var.

3)Buyincoins













Bu da dealextreme ve focalprice ile aynı mantıktaki bir site.En ucuz site olduğu söyleniyor.Daha önce hiç alışveriş yapmadım ama ismini sık sık duydum ve güvenilir olduğunu söyleyebilirim.Ödeme ve kargo seçenekleri yukarda saydıklarıma benzer..

4)Discountshop















Kol saati üzerine kurulmuş bir site.3 yıl önce internette rastgeldiğim ve TR'de pahalı olan bir saati(Bkz.) ucuz bir şekilde alabilmenin yollarını ararken bu siteye rastgeldim,indirimde olması dolayısıyla saati uygun bir fiyata almıştım.Orjinalliği konusunda alırken benim de şüphelerim vardı ama gönerdikleri saat gerçekten orjinaldi.Sitedeki saatler çakma değil.Üstelik 1 yıl da garanti veriyorlar.Fiyatlar aslında çok da uyguna gelmiyor fakat TR'de heryerde olmayan modellere ulaşabilmeniz işin güzel yanı.İndirimde olanları önerebilirim.

Ödeme:Paypal,kredi kartı,google checkout

Kargo:Dealextreme'e benzer olarak standart(ücretsiz) ve express-expedited(25$) seçenekleri mevcut.

5)Play-asia













Özellikle konsol sahiplerinin orjinal oyunlara ve aksesuarlara ucuz olarak ulaşabileceği bir site.Kinect'in dünyada piyasaya çıktığı ilk haftalar çoğu amerikan sitenin fiyatları uçmuşken ve stokları tükenmişken bu siteden gayet uygun bir fiyata satın almıştım.

Kargo:Birçok seçenek var.Eğer ki çok pahalı bir şey almayacaksanız registered(takip kodlu) air economy seçeneğini seçebilirsiniz.Ben Kinect için hızlı olması için Fedex seçmiştim.

6)Diğer

Alışveriş yapmadığım ama isimlerini duyduğum diğer güvenilir siteler:
www.lightinthebox.com
www.everbuying.com
www.chinavasion.com
www.tinydeal.com


Genel Uyarı Notları:

*Pahalı elektronik cihazları tavsiye etmem,çabuk bozulabilirler.
*Şarj aletleri ve elektrikle kullanılan şeylere pek güvenmeyin.
*Sitelerde gördüğünüz telefon ve tabletler çakma olanlarından,o yüzden düşünmeyin.Zaten telefonları TR'de yasal olarak kayıt ettirebilmeniz imkansıza yakın.
*Kesici,delici vs. tehlikeli ürünler gümrükte sıkıntı çıkartır boşuna sipariş vermeyin.
*Yasal gümrük sınırı 75 euro(yaklaşık 100$).Bu sınırın üstüne çıkmayın.Eğer ki çıkacaksanız da site ile iletişime geçip faturayı düşük göstermelerini rica edin,sağolsunlar ilgileniyorlar.

Ödeme Notu:

Sitelerden direkt olarak kredi kartıyla ödeme yapabilmeniz için kredi kartınızın yurtdışı alışverişine açık olması gerekiyor.Ancak ben son aylarda Türkiye pazarına da giren sanal banka PAYPAL'ı kullanmanızı tavsiye ederim.

Peki nedir bu Paypal ?

Paypal sokakta gördüğünüz bankaların internette sanal hali diyebiliriz.Ücretsiz olarak bir hesap açıyorsunuz daha sonra bu hesabın içerisine kartınız veya reel bir banka hesabınızdan para gönderip alışveriş yapabiliyorsunuz.Ancak paypal hesabındaki para ile alışverişi yalnızca Türkiye kökenli sitelerde yapabiliyorsunuz.Yurtdışı kökenli bir siteden alışveriş yapacaksanız Paypal hesabınıza bir kredi kartı ekleyip PAYPAL aracılığıyla kartınızdan alışveriş yapabilirsiniz.Kredi kartınızı paypal hesabınıza eklerken 2-3 lira bir ücreti karttan keser.

Ben üyelikle,hesap açtırmakla uğraşamam diyorsanız PAYPAL üye olmadan kredi kartı bilgilerinizi girererek de ödeme imkanı sunuyor.

Ve en önemlisi paypal'a dibine kadar güvenebilirsiniz.Onlarca işlem yaptım ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Adresi Yazarken Neye Dikkat Edelim ?

..diyenleri duyabiliyorum.Normal adresinizi Türkçe karakter kullanmadan yazacaksınız.Örneğin:Çiçek Sok.Şaşı Apt. ise Cicek Sok.Sasi Apt. olarak yazmalısınız.Eğer ki adres yazacağınız yerde 2 satır varsa kesinlikle hepsini 1.satıra yazmayıp 2.satıra da bölüştürün..

Söyleyeceğiniz,soracağınız,merak ettiğiniz,eklemek istediğiniz her türlü cümlenizi yorum olarak,twitter'dan ve diğer ortamlardan bana ulaştırabilirsiniz..


Hoşçakalın..

Ya da nasıl diyor sizin Çinliler..

再见!


0 yorum:

Yorum Gönder